Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović raspisao je interni oglas za popunu slobodnih radnih mjesta rukovodećih policijskih službenika u Policijskoj upravi zadarskoj - načelnika Policijske postaje Obrovac i Postaje prometne policije Zadar.

Obrovačku policiju trenutno vodi Andrija Milovac koji je na temelju privremenog rješenja preuzeo tu postaju nakon odlaska Luzarija Kulaša. On je otišao upravo na drugo oglašeno mjesto, no s njega je smijenjen nakon svega tri mjeseca. Iako u vrijeme počinjenja prekršaja tadašnjeg drugog čovjeka hrvatske policije, Josipa Ćelića, nije bio u prometnoj policiji, Kulaš je morao preuzeti odgovornost kao aktualni načelnik u vrijeme otkrivanja skandala. Nakon njegove smjene Postaju prometne policije Zadar je do raspisivanja natječaja preuzeo Dražen Malčić, dotadašnji pomoćnik načelnika za kriminalističku obradu i očevide cestovnih prometnih nezgoda.

Zbog izmjene Zakona o policiji novi načelnici policijskih postaja više se ne imenuju na mandat od pet godina. Takva se praksa dosad pokazala nesvrhovitom, navedeno je u prijedlogu takve izmjene. Kandidati i dalje moraju imaju 10 godina radnog iskustva u policiji te zvanje inspektora.

Na temelju rezultata provjere znanja, sposobnosti i vještina te provedenog intervjua, Povjerenstvo će sačiniti rang listu kandidata i dostaviti je načelniku PU zadarske Antonu Dražini koji će zatim glavnom ravnatelju policije Nikoli Milinu podnijeti prijedlog za imenovanje novih načelnika policijskih postaja.