Gostujući na Radiju 057 ravnatelj Opće bolnice Zadar dr. Željko Čulina danas je najavio kako od ponedjeljka ponovno kreće naplata parkinga ispred Poliklinike. Pacijentima i osoblju bit će dostupno oko 200 parkirnih mjesta, uz 20 mjesta za invalide.

- Prva dva sata parkiranja bit će besplatna za pacijente, u okviru kojih će preko 90 posto bolesnika obaviti zakazani pregled, dok će se svaki sljedeći sat naplaćivati tri kune. Djelatnici bolnice moći će kupiti povlaštenu mjesečnu kartu za 100 kuna, najavio je Čulina.

Što se tiče parkinga ispod bolnice, čeka se izmjena Prostornog plana bez koje Bolnica ne može uređivati parkiralište. Kad Grad Zadar odradi dio svoj posla, Opća bolnica će početi s radovima prema već izrađenom troškovniku. Uvjeti će biti isti kao na parkiralištu uz Polikliniku.

Ravnatelj Čulina komentirao je i aktualnu problematiku koronavirusa.

- Bolnica je spremna. Mi smo već u subotu imali jednu akciju kada smo obradili grupu turista iz Kine. Na sreću, nitko nije imao simptome prehlade ili infekcije. Na Odjelu za infektologiju osigurali smo 13 kreveta, koji su slobodni u slučaju potrebe za prijemom pacijenata, a u slučaju nekog većeg izvanrednog događaja pripremili smo i predavaonicu u Poliklinici, koja bi u tom slučaju bila karantena, rekao je Čulina.

Najavio je kako će Bolnica uskoro dobiti i test kojim će se koronavirus moći otkriti kod zaražene osobe.