Zatvoreno je zadarsko klizalište na Višnjiku, kroz kojega je ove godine prošlo preko 16 tisuća klizača. Iako je kao datum zatvaranja bio naveden 15. siječnja, zatvoreno je dan ranije, što je izazvalo negodovanje onih koji su htjeli uživati u posljednjem danu klizanja. Ipak, direktor Višnjika Denis Karlović kaže kako je načelno bilo rečeno da će to biti 14. ili 15. siječnja, a zatvoreno je na prvi od ta dva datuma.

Ono što je puno bitnije za zaljubljenike u zimske radosti je najava kako će na Višnjiku dogodine uz klizalište biti postavljeno i - skijalište!

- Pri kraju su pregovori s poznatom firmom oko postavljanja skijališta za sljedeću zimu. Zadranima će po modelu klizališta biti omogućen najam opreme uz instrukcije skijanja, najavljuje Karlović.

Doznajemo kako se radi o novoj tehnologiji koja neće ovisiti o vremenskim prilikama poput, recimo, Iške kraljice no više detalja bit će poznato uskoro, nakon potpisa ugovora.

Što se tiče samog klizališta, Karlović kaže da se radi o komercijalnom projektu koji Grad Zadar i porezne obveznike nije koštao ni lipe.