Zdenko Huzjak pobjednik je tradicionalne akcije priloga Zadarskog lista "Plodovi zemlje i mora", u kojem se biraju najbolji ribolovci u godini na izmaku. Huzjak je za zubaca teškog blizu 12 kilograma dobio najviše bodova stručnog suda u kojem su bili prof. dr. sc. Ante Kolega, dr. Lav Bavčević, dr. Neven Bosnić, meštar od panule Joško Radman, stručni suradnik Boris Bulić te urednik Plodova zemlje i mora Nedjeljko Jusup.

Huzjak je osvojio grand prix i nagradu u kategoriji najvećeg zubaca. U ostalim kategorijama po ribama slavili su Krešo Papić (arbun 1,52 kg), Roman Šimunković (lica 24,5 kg), Toni Kršulović (lignja 2,75 kg) i Đani Šarin (brancin 9,6 kg). Za najpothvat, ulov kovača od 3,1 kilograma ostima, priznanje je dobio Luka Brala, dok je Ribarsko srce dodijeljeno mladom ribolovcu Luki Buljatu, koji ide očevim ribolovnim stopama, za lignju od 1,72 kilograma.

Urednik priloga i utemeljitelj Zadarskog lista Nedjeljko Jusup rekao je kako se vrednovalo ukupno 50 ulova, a prijavljeni kapitalci pokazuju da u našem moru još uvijek ima ribe, samo ju treba znati uloviti.

- Prije nešto više od mjesec i pol dana proslavili smo 25 godina izlaženja Zadarskog lista, a prilogu Plodovi zemlje i mora, u okviru kojeg je pokrenuta akcija Najulov, već je 15 godina. Jednako kao što smo novinama željeli povezati naše ljude s otoka, iz priobalja, Ravnih kotara, Podgorja, Bukovice i Like, sve Zadrane gdje god ih ima, tako smo prilogom željeli povezati struku s težacima i ribarima. Mislim da smo i u jednom i u drugom uspjeli. Ne samo da ljudi kupuju novinu četvrtkom, nego nam se i vlasnici kafića žale da gosti tim danom kradu sredinu iz novina i nose ju kući. To je nama najveći komplement, rekao je Jusup.

Osvajaču grand prixa uručen je izvanbrodski motor Yamaha, vrijedan preko 10 tisuća kuna, dok su drugim dobitnicima uručeni prigodni pokloni, diplome i pehari. Za sve goste organiziran je prigodni domjenak s bakalarom.