Uprava Tankerske plovidbe poslala je koncizan odgovor na pitanje namjerava li na igralištu Mornarica graditi zgradu ili prodati teren investitoru koji bi ju gradio.

"Dobar dan. Nemamo komentara na ovu temu. Lijep pozdrav, Mario Pavić", stoji u odgovoru direktora Tankerske.

Riječ je o privatnom terenu, ali i igralištu na kojemu vrijeme provode generacije mladih Zadrana koje žive na Poluotoku. S obzirom na apartmanizaciju i zamiranje života u središtu grada, ovo je bila jedna od posljednjih "javnih oaza", doduše na privatnom terenu. Ipak, neke prethodne uprave Tankerske plovidbe u mnogim su se stvarima vodile javnim interesom, pa je ovaj atraktivan teren, iz pozicije menadžerske struke, samo propadao. Čini se da su takva vremena prošlost.

O mogućoj gradnji na Mornarici nedavno je upozorio gradski vijećnik Daniel Radeta. Za sada nema potvrde iz službenih izvora, ali se iz sustava Uređena zemlja može iščitati kako je Tankerska plovidba u katastru nedavno razdvojila igralište od obližnje upravne zgrade. U zabilježbi iz 2015. godine navodi se kako je RBA na cjelokupno zemljište upisala založno pravo od 6,5 milijuna američkih dolara, a zabilježba se odnosi i na "novoformiranu česticu" 9430/2 površine 2.256 metara četvornih, odnosno igralište na Mornarici.