U  Velikoj vijećnici Doma županije održano je svečano polaganje prisege imenovanih sudaca porotnika za mladež Županijskog suda u Zadru te potom i svečano polaganje prisege sudaca porotnika Općinskog suda u Zadru te sudaca porotnika za mladež istoga suda.

Rješenja o imenovanju sudaca porotnika za mladež Županijskog suda u Zadru na vrijeme od 4 godine donijela je Županijska skupština.

Imenovani suci porotnici za mladež Županijskog suda su: Josip Bajlo, Marijan Matek, Nebojša Fiala, Ulješka Belamarić Debeljak, Bore Gambiraža, Radojka Antić, Marijana Bodulić i Esma Brzić.

Imenovani suci porotnici, svečano su položili prisegu.

Sucima porotnicima obratio se i predsjednik Županijskog suda u Zadru Boris Babić čestitajući im i ukazujući na važnost i časnost dužnosti koje su se prihvatili. Naglasio je kako je upravo njihovo sudjelovanje u donošenju oduka važno da bi se istaknula transparentnost u radu suda.

Nakon toga, u Velikoj vijećnici Doma županije održano je i svečano polaganje prisege sudaca porotnika Općinskog suda u Zadru te sudaca porotnika za mladež istoga suda.
I ovo je Rješenje o imenovanju sudaca porotnika i sudaca porotnika za mladež Općinskog suda u Zadru na vrijeme od 4 godine donijela Županijska skupština Zadarske županije uz prethodno proveden postupak propisan odredbama Zakona o sudovima i Zakona o sudovima za mladež.
Imenovani suci porotnici Općinskog suda su: Martina Petrić, Boris Ćustić, Arijana Miljković, Lena Dražević, Dragomir Taraš, Martina Vlahov, Novela Vidov, Ivanka Utrobičić, Varija Šunde Nikolić, Branko Dupor

Imenovani suci porotnici za mladež Općinskog suda su: Marcela Marguč, Mišo Šubašić, Ante Ražnjević, Dragan Bubalo, Vedranka Galac, Bosiljka Lončar, Marija Pia Valentin Petani, Dinko Stojčević, Mladen Čatlak, Miroslav Cindori i Petra Dominis Žura.