Uznemireni mještanin Maslenice javio nam je kako se na slobodi nalazi osumnjičeni ubojica, 41-godišnji G. Ž., koji je 17. lipnja nedaleko svoje kuće u prsa upucao 42-godišnjeg I. B. iz Zagreba, inače svog prijatelja iz djetinjstva. Ranjeni muškarac iz Maslenice je prevezen u Opću bolnicu Zadar, gdje je ubrzo podlegao ozljedama.

- Molim Vas da provjerite u kakvom je statusu njegov slučaj, jer nije nimalo ugodno slati dijete u školu znajući da je jako velika vjerojatnost da ga takva osoba može sresti na tom putu, poručuje naš čitatelj navodeći kako se 41-godišnjak na slobodi ponaša neprimjereno, no to nam nije potvrditi policija.

Kako doznajemo, iza oslobađanja okrivljenika ovaj put ne stoji nekakva pravosudna trakavica, već je G. Ž. iz istražnog zatvora otpušten na prijedlog samog državnog odvjetništva.

- Ovo državno odvjetništvo je predložilo ukidanje istražnog zatvora u odnosu na imenovanog jer više nije bilo zakonskog osnova za daljnje zadržavanje u istražnom zatvoru sukladno čl. 123. Zakona o kaznenom postupku. Podrobnije informacije ne možemo davati dok je istraga u tijeku, službena je informacija o slučaju kojeg vodi odvjetnik Slobodan Denona, a koju smo dobili od glasnogovornika ŽDO Duška Berovića.

G. Ž. je iz istražnog zatvora otpušten 8. studenoga, a kako doznajemo, prijelomni trenutak za ovu odluku bilo je zaprimanje nalaza sudskog vještaka dr. Davora Mayera kojim je utvrđeno kako pucnjavi nije prethodio fizički obračun. Naime, on je utvrdio kako površinske ozljede na tijelu 42-godišnjaka nisu posljedica udaranja, kako se to prvo sumnjalo, već manipulacije s tijelom prilikom otpremanja za bolnicu. G. Ž., koji je te noći bio pijan (1,7 promila), ne spori da upucao svog prijatelja, ali tvrdi kako je pištolj, kojeg je ilegalno posjedovao, opalio dok mu ga je pokazivao, odnosno da je prouzročena smrt posljedica nesretnog slučaja. Nakon ranjavanja 42-godišnjaka, susjede je zamolio da nazovu hitnu pomoć. Svjedoka tragičnom događaju nije bilo, a G. Ž. do tada nije imao većih problema sa zakonom. U pola godine istrage državno odvjetništvo nije pronašlo motiv za ubojstvo, pa je moguće da će se kazneno djelo prekvalificirati u prouzročenje smrti iz nehaja. Prije konačne odluke čekaju se rezultati dodatnih kombiniranih balističkih vještačenja.