Više od mjesec dana otkako je Županijska skupština, uz protivljene oporbe, izglasala prijedlog za prodaju zgrade nekadašnje Poliklinike na Kolovarama po cijeni od 17 milijuna kuna, Zavod za javno zdravstvo još nije raspisao natječaj. Gdje je zapelo?, pitali smo ravnatelja dr. Zorana Škrgatića.

- Natječaj će biti raspisan ovih dana, svakako do kraja tjedna. Tražimo tehnički način kako da prodaju, osim na domaćem tržištu, oglasimo i na stranim portalima na području Njemačke i Austrije, rekao nam je ravnatelj Zavoda koji je dosad dva puta bezuspješno raspisivao natječaje za prodaju na temelju stare procjene od 26,5 milijuna kuna. Škrgatić nije dobio nove usmene upite za zgradu čija je buduća namjena hotel, pa treći natječaj ne želi prepustiti slučaju.

Kompleks izgrađen 40-ih godina prošlog stoljeća, u kojem je do preseljenja u Polikliniku boravila županijska zdravstvena ustanova, sastoji se od poslovne zgrade i zemljišta, sveukupne površine 1.090 m2. Poslovna zgrada ima podrum, prizemlje i tri kata te je projektirana kao jedina građevina na dijelu rive koji je regulatornom osnovom zamišljen kao produžetak morske vizure. Unatoč atraktivnoj lokaciji, ova nekretnina ima svojih mana - nedostatak parkirališnih mjesta i neriješenu energetsku suglasnost.