"Dajem ti srce zemljo moja", iz pjesme Doris Dragović pjevala je zajedno s pripadnicima mladeži HDZ-a predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović na središnjem skupu u Zadru. Prije nego je došla na prepun Trg (s kojeg nisu uklonjeni štekati) ušla je u crkvu sv. Šime, gdje ju je dočekao i darovao tamošnji župnik Josip Lenkić, ujedno generalni vikar Zadarske nadbiskupije.

Voditelj skupa Ante Župan je podsjetio kako je Grabar Kitarović prije pet godina premoćno pobijedila u Zadarskoj županiji.

„Bog neka čuva moju Hrvatsku", započela je svoj govor HDZ-ova kandidatkinja.


View on YouTube

- Odrasla sam u težačkoj obitelji i početkom 90-ih sam se uključila u HDZ, ne radi karijere već zbog vizije Franje Tuđmana. Ne samo da ću staviti bistu u njegov ured, već ću osnovati Velered Franje Tuđmana za doprinos zajedništvu, najavila je Grabar-Kitarović. Dodala je kako je danas neki optužuju za nelojalnost jer je iskoristila prilike u životu. - Imala sam ja uspona i padova. To znaju moje kolege, naročito Dario, obratila se Kolinda predsjedniku ŽO HDZ-a Božidaru Kalmeti.

Iako kao predsjednica nije članica, ona nije nikad okrenula leđa HDZ-u, istaknula je Kolinda.

- Lojalnost i ljubav prema domovini su mi na prvom mjestu. Ja sam žena koja se voli smijati, veseliti i pjevati, ne želim izigravati salonsku političarku po crvenim tepisima poručila je Kolinda koja je ovaj put recitirala stihove iz pjesme Croatio ponosna u duši, koju je nekada pjevao Coce s tamburašima. Kolinda je podsjetila i na dolazak prije pet godina na Pantovčak.

- Dočekala nas je tamo prašina jer se ništa nije radilo nego sviralo klavir i klanjalo regionima. A meni predbacuju kad sam u prvom redu na skupu NATO-a. Pa nisam ja tamo neka Kolinda, nego predsjednica Republike, kazala je među ostalim kandidatkinja za predsjednicu.

Grabar Kitarović pozvala je okupljene na Trgu da da 22. prosinca izađu na izbore. Hoćete li birati osobu koja će predstavljati našu državu, narod, nacionalne interese i nacionalne vrijednosti ili ćete birati povratak na staro, na podjele i pesimizam ili neke eksperimente? Neki su iskoristili HDZ za osobne probitke, a neki su iskoristili Hrvatsku za vježbanje svojega ega, ustvrdila je predsjednička kandidatkinja.

Njezin govor u programskom dijelu o korupciji završen je s početkom kiše. Ostali su najuporniji iz prvih redova i Kolinda s domaćinima, pjevajući moju domovinu i Croatio iz duše te ljubim uz tamburicu i Zaratino bend.