Šestu godinu zaredom portal najdoktor.com objavio je popis najboljih doktora u Hrvatskoj po izboru pacijenata!

Počasno mjesto na popisu najdoktora dobilo je 15 zadarskih liječnika, što je najveći broj do sada. Uobičajeno najviše ima ginekologa, a na popisu su Ivica Žuvela (Benkovac), Slavko Marić (Biograd na Moru), Krešimir Vranić, Ivica Vlatković, Ilva Marić i Edita Tadić (Zadar) koji su ponovno zaslužili visoke ocjene svojih pacijenata.

Među hvaljenim općim kirurzima ponovno je Jakov Mihanović, a pohvale za najbolje liječnike obiteljske medicine dobili su Ana Dunatov, Biljana Žigurski-Mračić i Damir Biloglav. Stomatolozi koji su zaslužili čistu "peticu" su Ivan Marić i Sergej Kuštera. Jedan od dva hrvatska naj kardiologa ponovno je Ante Anić, zadarski liječnik koji je iz OB Zadar prešao u splitski KBC.

Na listi najdoktora Zadar ove godine ima i tri nova imena: nefrologa i voditelja Odjela za hemodijalizu Dragana Klarića, otorinolaringologa Ivana Baraku te endokrinologinju i voditeljicu Odjela za endokrinologiju Opće bolnice Zadar Jelenu Vučak-Lončar.  

Kriteriji po kojima su se birali najbolje doktorice i doktore su ukupan broj komentara, odnos broja pozitivnih i negativnih komentara i kvaliteta samih komentara. Kao i proteklih godina, komentari koji su se odnosili na vrijeme čekanja i osoblje nisu se uzimali u obzir iz razloga što u mnogim slučajevima doktorice i doktori ne mogu birati osoblje niti utjecati na broj pacijentica i pacijenata. 

Lovre Kelam, predsjednik udruge Najdoktor ovim je putem pozvao sve građane na budući doprinos i zajedničko djelovanje. Njegov poziv objavljujemo u cijelosti.

"Globalna informatizacija nam daje, među ostalim, mogućnosti da se organiziramo, informiramo i utječemo na društvene promjene kao nikada ranije. Jedan takav primjer je portal najdoktor.com, pokrenut uz jako malo novca i puno truda koji se razvija u relevantan čimbenik donošenja odluka pacijenata s jedne strane te doktora s druge strane.

Kao udruga smo tu da razvijemo što kvalitetniji portal kao platformu u svrhu ostvarivanja svih ovih ciljeva. Međutim, odgovornost da damo svoj doprinos je na svima nama tako da podijelimo svoja iskustva kroz komentare i ocjene o svim doktorima koji su nas ikada liječili. Ako želimo imati kvalitetnu platformu za uspoređivanje i odabir doktora za svoje potrebe potrebno je da svako od nas da svoj doprinos.

Zajedničkim djelovanjem dobivamo alat za donošenje kvalitetnijih odluka pri odabiru tko će nas i kako liječiti budućnosti! Što nas više podjeli vlastito iskustvo o određenom doktoru iz presjeka svih iskustava dobivamo bolju sliku o tom doktoru. Što se veći broj ljudi uključi i podjele iskustva o doktorima koji su ih liječili dobivamo bolju sliku o doktorima te ih tada možemo kvalitetnije uspoređivati i birati.

Stoga vas pozivamo da i Vi date svoj doprinos, prisjetite se svih doktora koji su vas liječili u nekom životnom trenutku (ili Vas i dalje liječe) te podijelite svoje iskustvo tako da im napišete komentar i pridijelite pripadajuće ocjene! Također pozivamo vas da prijavljujete sve promjene i dopunite podatke koji nedostaju u svezi mjesta rada, broja telefona, radnog vremena, odlaska u mirovinu...

Ove godine smo napravili novu moderniju verziju portala. Proces komentiranja i ocijenjivanja smo pojednostavnili. Da bi objavili komentar nije potrebna prethodna registracija na portal, samo upišete vašu mail adresu nakon čega će Vam doći verifikacijski mail. Klikom na poveznicu u mail-u vaš komentar i ocjene će automatski biti objavljeni!"