Mons. Janko Segarić, zaslužni svećenik iz Zadarske nadbiskupije koji je duhovno i materijalno povezivao domovinsku i iseljenu Hrvatsku odnosno Crkvu po svom predanom 40-godišnjem djelovanju u župi sv. Ante Padovanskog u Los Angelesu, pokopan je u petak 8. studenoga u svojoj rodnoj župi na otoku Istu. Misu zadušnicu u išćanskoj župnoj crkvi sv. Nikole i sprovodni obred na išćanskom groblju predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

- Don Janko je ponosni Išćanin koji je pronio diljem svijeta ime svoga škoja Ista, hrvatskog naroda i Crkve kojoj je odano i zahvalno služio kao svećenik punu 71 godinu svećeništva. Kao vjerni učenik svoga Učitelja mons. Segarić bio je prožet čvrstom vjerom u Božju istinu o čovjeku koji nakon prolaznog zemaljskog života vječno živi, rekao je nadbiskup Puljić u propovijedi.

Među svećenicima koji su ispratili don Janka na sprovodu bili su i mons. Fabijan Svalina, ravnatelj Hrvatskog Caritasa i HKM-a te vlč. Vlatko Poljičak, umirovljeni svećenik Đakovačko - osječke nadbiskupije kojega s don Jankom povezuje dugo prijateljstvo od suradnje u LA-u.

Don Janko je treća generacija svećenika u njegovoj obitelji. Prije očevog brata mons. Tome Segarića, svećenik je bio i don Šime Segarić koji je 1865. g. dao izgraditi crkvu Gospe od Zdravlja. Crkva se nalazi na vrhu išćanskog otočkog brda Straža, paralelno s uvalom Široka, uz čiju se obalu nalazi groblje u kojem je pokopan blagi svećenik glagoljaške župe Ist čije je srce kucalo za cijelu Hrvatsku u domovini i svijetu - mons. Janko Segarić.