Zadarska bolnica pohvalila se s dva odobrena EU projekta za sufinanciranje  ukupne vrijednosti od  1.853.635,70  eura.

Radi se o programima pogranične suradnje s BIH i Crnom Gorom,  za koje je Opća bolnica  Zavod za javno zdravstvo aplicirali preko agencije ZADRA NOVA.  Rok za prijavu bio je 21. prosinac 2018.  a odluka je pala tek krajem listopada - godinu dana poslije.

Prvi se projekt skraćeno naziva On Time (Projekt PreventiON and early detecTIon for more effective treatMEnt of colon and breast cancer ) a njegova je ukupna vrijednost 854.585,50 eura. Provodi ga Zavod za javno zdravstvo Zadar kao vodeći partner prekogranično područje koje ima oko 500.000 stanovnika i uključuje Zadarsku županiju, Zapadnohercegovačku županiju i 2 općine u Crnoj Gori (Bar i Podgorica). Projekt je usmjeren prevenciji, ranoj dijagnostici i liječenju raka s poboljšanom kvalitetom usluga u javnom zdravstvu na prekograničnom području. Projektni partneri na projektu su, uz Opću bolnicu Zadar još i ZU Institut za javno zdravlje Crne Gore, JZU Opšta bolnica "Blažo Orlandić" Bar i Zavod za javno zdravstvo Županije Zapadno-hercegovačke.

Drugi se naziva LAB - OP što je skraćenica za Projekt Improving Laboratory and Diagnosis Operational System (LAB-OP). Za njega je odbreno  999.050,20 eura, a nositelj je Opća bolnica Zadar. Projekt je usmjeren na iskorištavanju potencijala pružanja zdravstvenih usluga kroz ulaganja u infrastrukturu i povećanje razine opremljenosti u području laboratorijske dijagnostike. Projektom će se ostvariti pozitivan utjecaj na zdravstvene radnike i pacijente koji gravitiraju prekograničnom području s oko 200.000 stanovnika. Projektni partneri Opće bolnice Zadar na projektu su Zavod za javno zdravstvo Zadar, JZU Opšta bolnica "Blažo Orlandić" Bar i Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije.

Projekti su razvijeni u suradnji s Agencijom za razvoj Zadarske županije ZADRA Nova koja je osigurala pomoći u pripremi navedenih projekata i koordinaciju među projektnim partnerima.  Projekti ON-TIME i LAB-OP razvijeni u suradnji Zavoda za javno zdravstvo Zadar i Opće bolnice Zadar dva  su od samo četiri projekta odobrena za sufinanciranje u okviru 2. Poziva Interreg IPA CBC programa kroz Prioritetnu os 1. Jačanje kvalitete usluga u sektoru javnog zdravstva i socijalne skrbi u kojima su prijavitelji bili ustanove iz Hrvatske.