Stečajni upravitelj Sokol projekta Josip Jadran Sekso ni nakon četiri mjeseca nije uspio ući u bivši kafić Zara beach na Kolovarama, kako bi barem popisao imovinu Sokol projekta, tvrtke Vedrana Ikića i Marka Čuline, koja je u stečaj otišla zbog 276 tisuća kuna nepodmirenih obveza. Sekso je već početkom srpnja naveo kako ne uspijeva ući u prostor i napraviti popis inventara jer ne može doći do Ikića i ključa poslovnog prostora, ne znajući kako je prethodni vlasnik u pritvoru zbog sumnji da je pomagao u bijegu poginulom kriminalcu Denisu Paraću.

Stečajni upravitelj na sve je moguće načine pokušao legalno ući u prostor, ali u studenom je stanje još uvijek na početku jer, kako je izvijestio, nije bilo moguće uskladiti termine između djelatnika Državnog inspektorata, Carinske uprave i člana društva dužnika.

- Unazad tri mjeseca više sam puta predlagao termine za obilazak prostora, posljednji put za 30. listopada 2019., koji je odgođen zbog odsutnosti ovlaštenih osoba u Državnom inspektoratu. Ulazak je više puta odgađan, što zbog odsutnosti odgovornih osoba u Državnom inspektoratu u dva navrata, što zbog nepronalaska ključa od strane vlasnika u nekoliko navrata te zbog nemogućnosti usklade termina ulaska između svih sudionika. Postoji načelan dogovor da se ulazak konačno odradi u tjednu 4.-8. studenog, pa molim da mi odobrite dodatni rok za dopunsko izvješće da se prethodni postupak može okončati, izvijestio je Sekso sutkinju Trgovačkog suda.

Ikić i Čulina ranije su ga izvijestili kako više ne obavljaju ugostiteljsku djelatnost i nemaju zaposlenih jer je poslovni prostor zapečaćen. Prostor je preuzet od bivšeg zakupnika, ali je zatvoren po prijavi vlasnika, Hotela Zadar. Nakon što je 1. rujna 2017. Carinska uprava zapečatila prostor Sokol projekt je bio prisiljen otkazati ugovore o radu za svih 17 radnika. U provalama je otuđen veći dio inventara.