U 97. godini života u svećeničkog domu u Zadru danas je preminuo mons. Janko Segarić, kanonik Stolnog Kaptola sv. Stošije. Mons. Segarić je četrdeset godina djelovao u hrvatskoj župi sv. Ante u Los Angelesu, osnovane 1910.

U toj je župi osnovao Hrvatski radio program, Hrvatsku dječju školu, tamburaški zbor i folklor. Izgradio je najveći hrvatski župni centar u SAD-u i puno karitativno djelovao. Pomogao je i kupnju Hrvatskog hodočasničkog doma u Rimu s iznosom od 150.000 dolara, a u tijeku Domovinskog rata za stradalnike je Hrvatskom Caritasu donirao 450.000 dolara te je taj novac, koji je prikupio od losangeleskih župljana, bio podijeljen svim biskupijama u Hrvatskoj. Pridonio je da na novoj katedrali Los Angelesa bude lik zavjetnog hrvatskog križa iz Nina, a u katedrali lik bl. Alojzija Stepinca.

Don Janko je rođen 12. siječnja 1923. u obitelji devetero djece na Istu, od oca Mate i majke Romane. Treći je svećenik iz obitelji Segarić, a svećenik je želio postati još s 12 godina. U Šibeniku je pohađao sjemenište i klasičnu gimnaziju za vrijeme Drugog svjetskog rata. Studirao je u Rimu jer mu Talijani nisu dopustili otići u Zagreb te je don Janko i zaređen za svećenika u Rimu 18. prosinca 1948. godine.

Po povratku u Zadar 2001. godine bio je rado viđen gost na Kalelargi, kojom je nakon nekoliko operacija hodao uz pomoć hodalice. Dok ga je zdravlje služilo, svakog bi dana popio kavu, prošetao rivom i Forumom, a dok je u Callegru radio kino često bi svratio i na filmsku projekciju. Njegov život prikazan je i u 30-minutnom dokumentarcu Hrvatske televizije "Naš Janko".

Iz Zadarske nadbiskupije javljaju informacije o sprovodu. Trajekt s lijesom don Janka kreće u petak 8. studenoga iz luke Gaženica u Zadru u 9,00 sati. Po dolasku na Ist oko 11,00 sati, lijes s tijelom će biti izložen u župnoj crkvi sv. Nikole na Istu. Nadbiskup Puljić, svećenici i svi ljudi koji to žele, prijatelji i poštovatelji toga dragog svećenika, u petak 8. studenoga kreću s brodom Mala sirena Miatoursa iz luke na poluotoku u Zadru u 11,00 sati. Dolazak na Ist predviđen je u 12,30 sati. U 13,00 sati u išćanskoj župnoj crkvi sv. Nikole misu zadušnicu predvodi mons. Puljić, potom i pokop na išćanskom groblju.