U okviru projekta „Izgradnja i opremanje dnevnih bolnica Odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju Opće bolnice Zadar, te adaptacija i opremanje dnevne bolnice Službe za kirurgiju" kao dio Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. predviđeno je promicanje horizontalnih politika EU što podrazumijeva promicanje održivog razvoja, ravnopravnosti spolova, jednakih mogućnosti i pristupačnosti za osobe s invaliditetom.

- Društvena zajednica bi trebala biti svjesna važnosti izjednačavanja mogućnosti primanja informacija za sve osobe, te moramo poduzeti sve mjere koje će osigurati dostupnost informacija i njihovo lakše snalaženje, pristup i mogućnost korištenja prostora, navode iz bolnice.

"Opća bolnica Zadar je ustanova koja se brine o potrebama svakog pacijenta pa je medicinske usluge učinila dostupnim i populaciji slijepih i slabovidnih osoba. Kako bismo olakšali snalaženje u našoj ustanovi slijepim osobama izrađene su ploče na kojima je plan Opće bolnice Zadar na Braillovom pismu. Ploče su veličine 100×80 cm, a nalaze se na ulazu u Polikliniku i na ulazu u Upravnu zgradu Opće bolnice Zadar. Upotrebom Ploče s planom bolnice i uputama na Brailleovom pismu omogućit ćemo bolje primanje informacija slijepim i slabovidnim osobama koje imaju prema Međunarodnoj povelji o ljudskim i političkim pravima", stoji u objavi na stranicama Opće bolnice.