U sklopu promocije volonterske akcije "72 sata bez kompromisa", petero volontera iz te inicijative gostovalo je u Gradskoj knjižnici Zadar gdje su na susretu s djecom održali kreativnu radionicu u čitanju priče, bojanju i pjevanju. Volonteri su djeci čitali ilustriranu priču "Čarolija zagrljaja" autorice Dubravke Kolanović. Projekt je održan i u sklopu manifestacije "Mjesec hrvatske knjige" koja traje od 15. listopada do 15. studenoga, s ciljem promicanja kulture čitanja.

Desetak djece bilo je u pratnji roditelja, a sve ih je oduševilo petero volontera animatora: to su Marijana Čiklić, Ena Klepić, Ana Albin, Marin Modrić i Ivana Kruhoberec. Odlaskom u Gradsku knjižnicu koja je jedno od najfrekventnijih prostora i mjesto susretanja u Zadarskoj županiji, mladi su htjeli popularizirati i vidljivijom učiniti trodnevnu volontersku akciju:

- Akcija u knjižnici je svojevrsno "zagrijavanje" prije našeg volonterskog maratona. Htjeli smo izaći izvan naših uobičajenih okvira, učiniti nešto što nismo dosad učinili. Prije smo u animaciji za akciju "72 sata" išli na trg grada, sada smo htjeli nešto drugačije, na neki način već "pred-volontirati". Razmišljali smo gdje se sastaju sve tri generacije, najmlađi, odrasli i stariji, gdje su njihovi zajednički susreti i mogućnost komunikacije. Gradska knjižnica je savršeni primjer za to, rekla je Marijana Čiklić, dio zadarskog tima u koordinaciji akcije "72 sata bez kompromisa".

Na dolasku im je u ime knjižnice zahvalila i zadovoljstvo izrazila i Dajana Brunac, glavna knjižničarka koja je također sudjelovala na susretu i poželjela je nastavak te suradnje s volonterima iz "72 sata".

- Veselimo se suradnji s knjižnicom jer su tako otvoreni. Gradska knjižnica ima dugogodišnju tradiciju volontiranja, u čitanju i razne druge programe pa su oduševljeno prihvatili našu ideju za dolaskom. Djeca su bila koncentrirana i pratili su s pažnjom sve na što smo ih poticali da se i sami aktivno uključe u susret" rekla je Čiklić. 

Volonteri su donijeli balone u zelenoj i plavoj boji u kojoj su i njihove volonterske majice. Svako dijete bojalo je i jedan dio papira te su sve te obojane dijelove kasnije zajedno sastavljali pa dobili razigranu cjelinu novog šarenog balona na papiru. Bio je to poticaj na zajedništvo, važnost suradnje i poruka kako svatko svojim angažmanom u radu jednoga dijela doprinosi skladnoj zajedničkoj cjelini i nastajanju novih lijepih djela. Volonteri su djecu obradovali i zajedničkim pjevanjem njima dragih i poznatih dječjih pjesmica. Za gitarom je bio volonter Marin Modrić.