"Neću reći je li sud pogriješio ili nije, to bi značilo da se miješam u neovisnost pravosuđa. Viđenje stvari suca je takvo, ja nemam pravo gledati spis, no ono što je objavljeno zaista zvuči vrlo loše. Ako je sud i pogriješio, za to postoje pravni lijekovi. Treba u svemu tome osigurati mir zbog maloljetnice. Podaci koji se objavljuju su tajni i to šteti žrtvi. Treba pustiti sud da odradi svoj posao", rekao je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković na konferenciji za medije koju je u Zagrebu održao zbog slučaja u Zadru.

Sudac zadarskog Županijskog suda Ivan Marković pustio je petoricu osumnjičenih za grupno silovanje da se brane sa slobode, iako su iz istog mjesta kao i žrtva. Zbog ovakve odluke najavljeni su prosvjedi u Zadru i Zagrebu. 

"Odluka je donijeta, obrazložena je, žalba je, koliko sam čuo, već podnesena i pravni lijek postoji", rekao je ministar. 

Kazao je i da vjerojatno neće osobno otići u Zadar, javlja Telegram. Na pitanje o mogućnosti da se slučaj preseli na drugi sud, ministar je rekao da nema spoznaje da je bilo tko takav prijedlog podnio te je dodao kako mu se čini da bi o tome trebao odlučiti Vrhovni sud.

"Postupak će biti složen. Tu je žrtva, tu je i sedam vjerojatnih počinitelja, ja ne znam kakvih će sve biti vještačenja, i nemoguće je reći koliko će to trajati", rekao je Bošnjaković, objašnjavajući da bi suđenje moglo potrajati.

"Molim medije da budu osjetljivi u izvještavanju i da ne radimo štetu jednoj mladoj osobi. Treba utvrditi činjenice", rekao je Bošnjaković i dodao kako je sudac Marković nakon svoje odluke počeo dobivati prijetnje. "I taj sudac koji je donio odluku primao je ozbiljne prijetnje, i za njega je zatražena zaštita", otkrio je ministar pravosuđa na konferenciji u Zagrebu.