Sudac Županijskog suda u Zadru Ivan Marković na slobodu je pustio sedmoricu mladića u dobi od 17 do 19 godina protiv kojih je policija podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da su u godinu dana u više navrata grupno silovali tada 15-godišnju djevojku. Silovanja su se dogodila u okolici Zadra u periodu od kolovoza prošle do srpnja ove godine.

Index je jutros razgovarao sa sucem Markovićem, koji im je rekao kako smatra da je njegovo rješenje ispravno.

- Ne mogu vam otkriti niz detalja iz istrage koji idu u korist moje odluke. Sve što sam mislio, napisao sam u odluci, smatram da je rješenje ispravno. Ne mogu vam ništa otkriti jer bih vam morao reći obrazloženje koje je tajno. Istraga je po zakonu tajna, a ne po mojoj odluci. Tako da vam ne mogu ništa reći, glasnogovornik suda će danas izaći u javnost s izjavom. To je redovan put kojim se ide, no još jednom napominjem kako je postupanje u istrazi tajno, počevši od sadržaja kaznene prijave", rekao je Marković.

Index je kontaktirao i glasnogovornika Županijskog suda Hrvoja Viskovića. Tražili su ga da im otkrije obrazloženje odluke o puštanju sedmorice osumnjičenih za višestruko grupno silovanje maloljetnice.

- Ne mogu vam otkriti obrazloženje odluke jer je nemam kod sebe. Moram to sve malo proučiti. Tijekom dana ću dati više informacija, kratko im je rekao sudac Visković koji je kasnije izašao pred medije.