Na Novom Bokanjcu sinoć se održala fešta pod geslom "Ljubav nas veže i spaja" kojoj je inicijator bio naš poznati sugrađanin i glazbenik Miroslav Milić. Na fešti za pamćenje svirali su glazbenici, odnosno njegovi kolege s kojima je svirao na vjenčanjima, ali i parovi kojima su ti isti glazbenici uljepšali njihov dan. Ovaj glazbenik ima i evidenciju svih pireva, točnije njih 1064, na kojima je svirao od 1974. godine, a originalna ideja pojavila se još u ožujku:

- Kada sam krenuo svirati na vjenčanjima, nisam ni u snu mislio da će biti ovako. U ono vrijeme bio sam sretan da dođem u Sutomišćicu! Bila mi je čast doći u Bibinje gdje su u ono vrijeme svirale Divlje jagode, Bijelo dugme... Da mi je netko rekao da ću kasnije svirati u Sloveniji, Austriji, Njemačkoj, Belgiji, Italiji i Belgiji, kao i pred tri predsjednika, mislio bih da je lud, rekao je Milić koji sve parove koje su se sinoć odazvali, njih 80-tak, zna i poimenice.

Bračni par Mavra, kojima je Miroslav Milić svirao na svadbi davne 1974. godine, još jednom je zaplesao svoj prvi ples:

- Pjesma na koju smo onda, a i danas zaplesali je "Ljubav nas veže i spaja". Za dobar brak važno je povjerenje, vjernost, strpljivost i poštivanje, rekli su nam kratko 70-godišnja Vera i 77-godišnji Radenko koji su naglasili kako im je Miroslav prije 45 godina donio sreću koja i danas traje.

- Nečem ovakvom jednostavno ne možeš reći ne. Večeras ću pjevati dvije-tri pjesme, a prva će biti "Valjalo bi poći leći", nasmijao se Tomislav Bralić.

Gost iznenađenja bio je Đani Maršan koji se pridružio brojnim glazbenicima na pozornici, a Milić je naglasio da je sinoćnja fešta bila samo uvod - bit će toga još.