Još jedna utakmica iz noćne more za KK Zadar - sve dobro napravljeno u prvom poluvremenu, pogotovo nakon hvatanja zaostatka od 0:9, prosuto je u samo četiri minute nastavka, kada je Cibona napravila seriju 15:0. Nakon utakmice Jure Planinić novinarima nije znao objasniti zašto se događa takav nagli pad u trećoj četvrtini, a i Ante Nazor još uvijek traži način kako momčad ostaviti budnom kroz cijelu utakmicu.

- Nakon početnog zaostatka uhvatili smo nekakav ritam, napadački to nije bilo loše, ali nismo imali disciplinu da lopta ide s jedne strane na drugu, što nam je bio zaštitni znak. Ušli smo najviše u ludosti i u 22 izgubljene lopte, dopustili da nam protivnik zabija lagane poene. U drugom poluvremenu smo doživjeli totalni kolaps, noćna mora. Ti problemi su počeli već ranije. Kad obrana ne funkcionira i uđeš u izgubljene lopte to je narušen ritam koji je teško vratiti. Igrali smo ne brzo, nego brzopleto. Gledam da je to bio loš dan, ovo se ne smije ponoviti, rekao je Nazor.

I zaista, po čemu procjenjivati (ne)moć ovoga Zadra? Ako maknemo sa strane završnicu nakon što je utakmica već bila odlučena, i ovih nekoliko minuta "noćne more", bila je to sasvim solidna predstava. No kada zapne vanjski šut (Gilbert se tu već drugi put pokazuje potpuno neučinkovitim, Siriščević je imao "bad day in the office"), nastaju ogromni problemi koje momčad defanzivnim pristupom ne uspijeva zakrpati. Svaka momčad može doživjeti krizu u napadu, ali dati protivniku da u jednoj minuti napravi seriju 9:0 nedopustivo je za profesionalnu momčad, koja pritom želi i igrati tvrdo.

Drugo poluvrijeme Nazor je krenuo s Allenom na playu, što smo gledali već prošle godine s drugim Amerikancem-šuterom. Junaković je imao tri osobne pogreške, a Uljarević trenutačno očigledno nije čovjek na kojega bi se Nazor oslonio u ovakvim trenucima.

- Martin je imao tri osobne, htio sam ga maksimalno zaštititi i probati ovu varijantu. Kad imaš isprekidan ritam, bez napada i tečnosti dodavanja, protivnik se može fokusirati na jednog igrača. Glupavo smo igrali.

Već sutra u 19 sati Zadar na Višnjiku igra novu utakmicu protiv Vrijednosnica Osijek, momčadi s nekoliko kvalitetnih pojedinaca i "napaljenim" Lovrom Bašićem, koji će u Zadru dokazivati da nije bio za otpis. Unatoč prijetnjama, Nazor će morati dati više prilike igračima iz drugog plana, jer već u ponedjeljak stiže jedna od važnijih utakmica ove sezone, s Krkom u ABA ligi.

- Moramo se resetirati i ovu utakmicu iskoristiti maksimalno da proširimo rotaciju, kako bismo bili u optimalnom stanju za utakmicu s Krkom, rekao je Nazor.