Zbog poslijepodnevne biciklističke utrka Cro Race 2019, gradska jezgra blokirana je od jutarnjih sati. Promet se sporadično odvijao ulicama oko Polutoka uz koju se nije moglo parkirati. Ali su zato uz stazu postavljene reklame, dominatno Grada Zagreba, HEP-a pa čak i Fonda za zaštitu okoliša. Organizatori su zauzeli i dio rive sa svojim šatorima jer će tu biti cilje druge etape koju uživo prenosi HTV.

Koliko je Grad Zadar na dobitku a građani na gubitku, to bi sve trebala pokriti priča o promociji koja ide kroz distribuciju utrke na Euro sportu
Županijska Turistička zajednica izdvojit će 50 tisuća kuna, a na razini Zadarske županije dotirano je 200 tisuća kuna za domaćinstvo nove biciklističko- turističke utrke.

Četiri godine prije održavala se utrka Tour of Croatia dok se nisu organizatori posvađali do toga da je poznati biciklist Vladimir Miholjević  na najavu da će se ona održati i ove godine, izjavio kako je "Biciklistička utrka Tour of Croatia za 2019. godinu nema nikakve veze s Tour of Croatia koju je moja tvrtka Top Sport Events d.o.o., u kojoj sam otpočetka jedini vlasnik, pokrenula i organizirala 2015., 2016., 2017. i 2018. godine." Zadar je bio domaćin tri godine, jednu nisu imali novaca da plate reklamu i domaćinstvo organizatorima. Koliko će ono stajati ove godine Gradski proračun, doznat ćemo sutra.

Evo kako je to danas izgledalo: