U Zadru će se 4. i 5. listopada u prostorima COIN coworkinga u Zadru s početkom u 9:00 sati održati besplatna edukacija o migracijama i održivom razvoju koju će održati Sveučilište o Splitu u sklopu projekta InterCap.

- Cilj nam je sudionicima pružiti relevantne informacije i znanja o migracijama i održivom razvoju, temi koja je aktualna i važna i na lokalnoj razini, ne samo nacionalnoj i međunarodnoj - govori nam Marina Meić, voditeljica projekta InterCap te nastavlja: 

- Između ostalog, sudionici će steći znanje i vještine za provođenje iznimno uspješnih metoda za razgovor o kontroverznim temama na nastavi, što tema migracija i održivog razvoja sigurno jest. Cilj nam je pobuditi kritičko mišljenje i te kritički pristupiti i raspravljati o percepciji migracija u medijima te politizaciji migracija u javnom prostoru.

Napominje da se ciljevi održivog razvoja iz Agende 2030 ne odnose samo na ekologiju, kako građani većim dijelom percipiraju, već i na pitanja dostupnosti kvalitetnog obrazovanja, infrastrukture, rada javnih institucija, prava na dostojan rad i plaću.

Nakon edukacija, koja je namijenjena organizacijama civilnog društva, djelatnicima Sveučilišta u Dubrovniku te javnim institucijama u području odgoja, obrazovanja i socijalne skrbi i lokalnoj i regionalnoj upravi, slijedit će i druge aktivnosti poput održavanja edukacija za učitelje, nastavnike i stručne suradnike osnovnih i srednjih škola, studente, praktični projekti u zajednici, plaćeno stažiranje studenata u organizacijama civilnog društva..

Po završetku edukacije, sudionici će dobiti potvrdu o usavršavanju. Edukacija je kao što smo već naveli besplatna te su svi materijali za edukaciju osigurani kao i coffee break i ručak.

Broj mjesta na edukaciji je ograničen. Prijave obavezne na linku, a više o projektu InterCap možete doznati na https://www.developtogether.eu/hr/.