U sklopu akcije "Sigurno u školu s HAK-om",  u subotu, 28. rujna s početkom u 9 sati na Poljani pape Ivana II (Forum), pozivaju se djecu da dođu s biciklama, rolama ili romobilima. Na Forumu se mogu provozati  na poligonu, zabaviti se s maskotom Zebre te sudjelovati u igrama gdje ih očekuju bogate nagrade. Tako će se na zabavan način upoznati s prometom i njegovim opasnostima, a 
svako dijete dobiti će prigodan poklon, poručili su iz Autokluba Zadar.

U sklopu početka nove školske godine Autoklub Zadar organizira tradicionalnu prometno-edukativnu akciju „Sigurno u školu s HAK-om".
U provedbu cjelokupnih aktivnosti uključeni su Hrvatski autoklub, Ministarstvo unutarnjih poslova, Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa, Agencija za odgoj i obrazovanje i Prometna policija.
Akcija je vezana uz početak nove školske godine i namijenjena je djeci u dobi od 5 do 8 godina, njihovim roditeljima, kao i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti.
Akcijom se želi senzibilizirati i upozoriti javnost, a osobito vozače, na povećani oprez u prometu, jer se svake godine početkom rujna, kada počinje nova školska godina u prometu pojavljuje veći broj djece koja kreću u školu.
Veliki broj tih „novih sudionika u prometu" po prvi se puta pojavljuju kao samostalni sudionici prometnih zbivanja, koja su za njih novost i predstavljaju potencijalnu opasnost.

Djelatnici Autokluba Zadar će u sklopu prvog i drugog tjedna nastave posjetiti prvašiće u Osnovnim školama u Zadru - naše malene sugrađane koji se po prvi puta nalaze sami u ulogama pješaka. Kroz razgovor, igru i demonstracije upoznati će ih s pravilima i važnosti opreza u prometu.