Odjel za geografiju i Odjel za psihologiju Sveučilišta u Zadru povodom manifestacije Noć istraživača organiziraju niz zanimljivih aktivnosti za djecu sa ciljem popularizacije znanosti u petak 27. rujna 2019. u vremenu od 9:30 do 11 sati u Gradskoj loži.

Sveučilište u Zadru projektni je partner projekta Techno-Past Techno-Future; European Researchers Night - Europska noć istraživača u Republici Hrvatskoj u sklopu kojeg organizira predaktivnosti manifestacije Noći istraživača za djecu sa ciljem popularizacije znanosti.

Projekt  Techno-Past Techno Future; European Researchers Night - Europska noć istraživača u Republici Hrvatskoj je financiran u sklopu Okvirnoga programa EU-a za istraživanje i inovacije 2014. - 2020. - Obzor 2020., a kojega koordinira MZO u suradnji sa sljedećim ustanovama: Institut za društvena istraživanja, Institut Ruđer Bošković, Staroslavenski institut, Institut za jadransku kulturu i melioraciju krša, Mediteranski institut za istraživanje života, British Council, Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Zadru, Sveučilište u Dubrovniku, Sveučilište u Puli, Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Osijeku, Državni zavod za intelektualno vlasništvo, Hrvatsko katoličko sveučilište, Sveučilište Sjever i Hrvatska zaklada za znanost.

Noć istraživača je manifestacija koja se organizira posljednji vikend u 9. mjesecu u 35 zemalja i tristotinjak gradova širom Europe kako bi se na zabavan i jednostavan način podigla svijest javnosti o važnosti znanstvenog istraživanja za društvo te srušile predrasude koje često postoje prema znanstvenoistraživačkoj zajednici. Njezin cilj je približiti istraživače i njihov izazovan i zanimljiv posao javnosti te omogućiti svima da na jednu večer postanu znanstvenici i istraživači.