U prijedlogu Prostornog plana Grada Zadra, koji će vjerojatno biti stavljen na ponovljeni javni uvid zbog broja i sadržaja uvaženih primjedbi, ucrtana je nova zadarska zaobilaznica.

Ona je dio promišljanja razvoja i širenja grada te regulacije prometnice u predloženom Prostornom planu. Od pročelnika Darka Kasapa dobili smo skicu buduće trase zaobilaznice zajedno s kapitalnim projektima Grada Zadra čiji početak ili završetak su aktualni.

Trasa buduće zaobilaznice prolazi iznad Ćubrijana s mjesta koje nije urbanizirano i u dužini od 2.5 kilometra cesta će se spojiti na raskrižje kod Supernova centra. Plan novih prometnica nastavlja se s tog raskrižja prema pristupnoj cesti za novo gradsko groblje u Crnom.

Investitor te prometnice, kao svojedobno Ulicu Hrvatskog sabora koja ima status zaobilaznice, bit će Hrvatske ceste kada ona dobije prioritet u njihovim planovima.

Kada se jednog dana izgradi, tada će se utvrditi i nova prometna regulacija kojom će se izmjeniti status sadašnje Ulice Hrvatskog sabora, najavio je pročelnik Kasap čiji odjel intenzivno radi na gradnji i rekonstrukciji gradskih prometnica.