Na naš novinarski upit o situaciji vezanoj uz nabavu knjiga odgovorio je novi ravnatelj OŠ Šimuna Kozičića Benje, Dražen Adžić:

- Lakše se diše, 70% udžbenika za djecu djecu stiglo je u školu. Idućeg tjedna očekujemo ostatak knjiga i vježbenica, ističe.

Isto je pitanje postavio i SDP-ov vijećnik Jure Zubčić u sklopu današnjeg Aktualnog sata. On je pitao i zbog čega se ravnatelj smjenjuje usred ljeta, prebacujući malo odgovornost na državnu, a malo i na lokalnu vlast za neslavni početak Škole za život. 

U OŠ Šimuna Kožičića Benje dugogodišnji ravnatelj Marko Marin otišao je u mirovinu, a novi ravnatelj, Dražen Adžić, preuzeo je upravljenje školom 1. rujna. Njega je dočekala propala javna nabava na kojoj je jedna ponuda stigla sa zakašnjenjem, a dvije su bile nevaljane pa je trebalo ponoviti natječaj, informirao je pročelnik Joso Nekić. On je osobno protiv javne nabave za nešto što je već utvrđeno - nakladnici i cijene knjiga. Ali se sjeća da je s kupnjom školskih knjiga uvijek bilo kašnjenja i da se čekalo ispred zadarskih knjižara.

Nekić je i protiv toga da se ravnatelj bira usred ljeta.