ZADAR- Zadarski SDP na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća imat će šest umjesto sedam svojih vijećnika budući da je Antun Novoselović podnio ostavku na sve stranačke dužnosti te na članstvo. On se i dalje vodi kao vijećnik, a Gradski odbor SDP-a nije dostavio ime novog vijećnika u zamjenu.

Kako će kad formalno ne postoje. Vodstvo SDP-a u Zagrebu, bez da su ih prvo obavijestili, raspustili su Gradski odbor, imenovali povjerenika te će se provesti novi izbori.
Povjerenikom je imenovan glavni tajnik SDP-a Nikša Vukas koji putem medija poziva sve članove Gradske organizacije Zadar na sastanak koji će se održati u petak 20. rujna u 18 sati u prostorijama stranke.

Kad ih je trebalo raspustiti, onda su iz sjedišta SDP-a uputili SMS-ove. Nimalo fer prema zadarskom SDP-u koji se godinama trudi biti opozicija umreženom HDZ-u u Gradskom vijeću Zadra. Iz zadarske baze izdigle su se dvije SDP-ovke Ingrid Antičević Marinović te Sabina Glasovac. I naravno "odlepršale" u Zagreb, što je zadarski kadrovski sindrom. Došlo je do smjene generacija - otišli su Omerka Šarić Frantin i Željko Mikin - cijenjeni gradski vijećnici i od strane vladajućih. Dolaze novi ljudi, od kojih su Jure Zubčić i Danijel Radeta odmah zauzeli svoje mjesto u nacionalnom medijskom prostoru. I sve to je središnjica stranke trebala uvažavati u svom odnosu prema zadarskim SDP-ovcima koji se s pravom osjećaju poniženo.