Zadarska policija istražuje incident u kojem su u subotu rano ujutro u Biljanima Donjim kamenovane kuće nekoliko srpskih povratnika. Predsjednik Srpskog narodnog vijeća i zastupnik SDSS-a Boris Milošević naveo je na tiskovnoj konferenciji kako se napad na kuće dogodio se oko četiri ujutro. Ukućani ih zbog straha nisu napuštali sve dok nije svanulo kada je slučaj prijavljen policiji.

Podsjetio je i kako se prije 13 godina dogodio sličan incident, kada su stanovnici obližnje Škabrnje kamenovali četiri kuće u Biljanama Donjim i benzinom zapalili okućnice, pri čemu su izgorjela tri hektara suhe trave i niskog raslinja. Optuženi su za kaznena djela nasilničkog ponašanja, uništavanja i oštećenja tuđe stvari te narušavanja javnog reda i mira.

Iz PU zadarske potvrdili su da je u subotu oko 13 sati od 60-godišnjeg hrvatskog državljanina zaprimljena naknadna dojava o narušavanju javnog reda i mira u Biljanima Donjima koje se dogodilo oko četiri sata ujutro. Nakon te dojave na mjesto su odmah upućeni policijski službenici, a i dalje se prikupljaju obavijesti kako bi se utvrdile sve okolnosti.