Prošle je nedjelje u Velom Ižu misu održao don Ivan Ćurić, dosadašnji župnik Novigrada i Paljuva. On je župu preuzeo nakon što ju je dekretom nadbiskupa Želimira Puljića, nakon godinu dana, morao napustiti don Luka Šustić.

U svom je predstavljanju novi župnik, rekao da je rođen 1950. godine te da je 30 godina proveo kao svećenik u Njemačkoj i Švicarskoj. "Rodom iz župe Novi Šeher u BiH. Svećenik je Sarajevske nadbiskupije 42 godine, a sada je umirovljen. Vođen geslom »Sve na veću slavu Božju«, želio je pomoći u pastirskoj skrbi u Zadarskoj nadbiskupiji", izvijestila je Zadarska nadbiskupija kada je prije dvije godine preuzeo Novigrad.

Naviknut na visoke standarde, don Ćurić je župljanima rekao ono što su već znali - zbog šećerne bolesti i potrebe da bude blizu liječnicima, on će na otok Iž dolaziti samo nedjeljom kako bi održao misu.

Župljanima se svidjelo kako novi župnik pjeva. Kazali su nam da ima zvonki glas. Ogorčeni su, međutim, spoznajom da njihova župa Sv. Petra i Pavla nakon tolikih godina ostaje bez stalnog župnika.

Doznajemo da je prije službenog nastupa novog župnika u Velom Ižu obavljena primopredaja u kojoj je sudjelovalo petero službenih lica iz Nadbiskupije.