U Jazinama je sinoć održano osmo izdanje Jadranovog veslačkog dvoboja osmeraca. Ove godine nastupilo je ukupno osamnaest osmeraca koji su nastupili u petnaest utrka. Atraktivnosti utrke sigurno je pridonijelo utrkivanje pod svjetlima reflektora, jedino takve vrste u Hrvatskoj. Lijepo vrijeme poslužilo je veslače pa su utrke održane po gotovo idealnom vremenu za veslanje a moglo se promatrati sa zadarskog mosta.

U mnoštvu zanimljivih utrka na kratkoj sprinterskoj dionici od 500 metara, disciplina osmerca došla je do punog izražaja. Lijepo je bilo vidjeti osmerce u Jazinama, a prema reakcijama ljudi pored staze bilo je zanimljivo i Zadranima i njihovim gostima.

Veslalo se u različitim kategorijama, a veslači Jadrana bili su uspješni u otvorenoj i veteranskoj kategoriji. U otvorenoj muškoj kategoriji pobijedio je osmerac Jadrana u sastavu Branimir Vujević, Branko Begović, Petar Milin, Marko Dragičević, Josip Stojčević, Damir Suljkić, Stipe Čiklić i Mate Čulina.

U otvorenoj ženskoj kategoriji pobjedu je odnijela posada Jadrana u sastavu Laura Antičević, Iva Karačić, Ela Žuvanić, Ivana Sladić, Sara Žuvanić, Maris Milin, Natali Pera i Margita Andrić.

Veterani Jadrana bili su najuspješniji u kategoriji C gdje su pobjedu ostvarili Dino Žuvanić, Blaženko Mrkić, Svetko Miln, Branko Fain, Josip Stojčević, Marko Dragičević, Petar Milin i Branimir Vujević.

U internom dvoboju mlađih veslača Jadrana pobjedu je odnijela posada u sastavu Bernard Murtić, Jakov Grković, Andreas Vaško, Petar Miloš, Ivan Mustać, Luka Ivković, Lovre Lapčić i Luka Pera.

Svim posadama kormilarili su Ivano Sukara i Filip Mijić.