Gošća emisije "Na mladima svijet ostaje" Radija 057 prošlog tjedna bila je Anita Goreta. Velika ljubav ove modne kreatorice su kostimi, a najnovija predstava za koju je Anita kao kostimografkinja bila angažirana je "Kabanica" redatelja Vinka Radovčića. Svoju je kreativnost najviše iskazala kroz suradnju s Dramom Plus s kojima surađuje od Ćelave pjevačice 2015. godine. Radi kao slobodni i nezavisni umjetnik za Kazalište lutaka i razne kazališne udruge, poput "Igrajmo se", a nekoć je radila i u trgovini odjeće.

- Posljednja suradnja s Dramom Plus trajala je mjesec dana. Od početne ideje poprilično smo se odmakli, pa smo od dosta oskudnih kostima došli do toga da smo se u potpunosti smjestili u rusko 19. stoljeće. Bila sam ponosna što su talentirani mladi glumci koji su bili angažirani za predstavu "Kabanica" izgledali kao skinuti s reklame nekog prestižnog brenda za odijela, rekla nam je Anita.

Prošle je kazališne sezone radila na 11 predstava i filmu koji će uskoro biti prikazan na pariškom Filmskom festivalu.

- Rokovi su uvijek kratki i posla ima puno. Nekada za šivaćom mašinom sjedim od šest ujutro do pet popodne, pa na taj način nadoknadim vrijeme kad si priuštim malo "zabušavanja". Dosta si volim zakomplicirati život i volim složene kostime. Kostimografija je specifičan posao koji zahjeva dosta znanja u sferi povijesti odijevanja i raznih grana umjetnosti. Najzahtjevniji kostim? Izdvojila bih kostim hobotnice za predstavu "Sirena Mariola" koji je ujedno bio i moj prvi kostim, ističe.

Početkom rujna nastavlja raditi na novim projektima, odnosno sa Zadarskim plesnim amsamblom, ali i Dramom Plus u novoj predstavi "Djevojčica sa šibicama".