Županijsko državno odvjetništvo u Zadru podnijelo je danas žalbu protiv rješenja suca istrage Županijskog suda u Zadru od 8. kolovoza 2019. kojim je odbijen prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv 33-godišnjeg i 46-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske.  Radi se o policijskoj akciji  u kojoj su podnesene kaznene prijave protiv više osoba za pranje novca u gospodarskom kriminalu.

Državno odvjetništvo nalazi i dalje osnovanim prijedlog za određivanje istražnog zatvora navedenoj dvojici osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 2. i 3. ZKP-a).
Podsjetimo, državno odvjetništvo je 9. kolovoza 2019. objavilo priopćenje povodom provedene dokazne radnje prvog ispitivanja petorice uhićenika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru te da je predložilo da se protiv petorice osumnjičenika odredi istražni zatvor. No sudac istrage prihvatio je taj prijedlog samo u odnosu na trojicu osumnjičenika, dok je u odnosu na dvojicu osumnjičenika odbio prijedlog.