ZADAR- Na vrhu Jadrine ulice koja se spaja na Kalelargu postavljena je  s obje strane nova ugostiteljska terasa, koja prema informaciji iz Grada Zadra nema odobrenje.

Komunalni redari izašli su na teren i izdali rješenje o uklanjanju, navodi se u informaciji iz gradske uprave. Jesu li vlasnici ugostiteljskog objekta podnijeli zahtjev za zakup javne površine, to je informacija na koju još čekamo odgovor iz Odjela za gospodaranje gradskom imovinom. U tom postupku svoju suglasnost moraju dati ili odbiti iz Konzervatorskog odjela.

U svakom slučaju, ugostiteljski objekt u kojem se sprema hrana, otvoren je u prostoru gdje je nekad bila galerija Pija, a koji više nije gradski. To je prostor koji je vraćen denacionalizacijom, kazala nam je zamjenica pročelnica Ružica Vidov. Dio te ugostiteljske terase postavljen je i na proširenju s kojeg zaklanja ulaz u Glazbenu školu sv. Benedikt koja se nalazi u zgradi koja je u vlasništvu samostana sv. Marije. Gornji dio terase sa stolovima i suncobranima postavljen je nakon što su zaposlenici te škole otišli na godišnji odmor pa ravnatelj Igor Cecić nije upoznat sa situacijom.

No, taj prostor je dio javne površine i kao urbana cjelina bit će upisan na Grad Zadar. Prema Zakonu komunalnom gospodarstvu svi trgovi će do kraja ove godine, odlukom Gradskog vijeća biti preneseni na Grad Zadar, doznajemo od zamjenice pročelnice za gospodaranje gradskom imovinom.