Zbog zaštite osobnih podataka, javnosti će ostati nepoznat podatak plaćaju li bivša ministrica financija Martina Dalić te doajen hrvatske politike Vladimir Šeks porez na kuće za odmor u Petrčanima.

Nakon konzultacija s Agencijom za zaštitu osobnih podataka, pročelnik Upravnog odjela za financije Grada Zadra Ivan Mijolović poslao je SDP-ovom Juri Zubčiću odbijenicu umjesto odgovora na vijećničko pitanje:

- Obavještavamo Vas da na Vaše pitanje o plaćanju poreza na kuće za odmor za gđu. Martinu Dalić i gosp. Vladimira Šeksa zakonski nije rnoguće odgovoriti jer s aspekta propisa koji reguliraju zaštitu osobnih podataka za davanje traženih podataka u navedenu svrhu ne prevladava javni interes budući su nekretnine navedenih osoba upisane na ime članova njihovih obitelji. 

No Zubčić smatra kako vladajućima zaštita osobnih podataka samo služi kao paravan za izbjegavanje obveza. On je upozorio da Agenciji nisu dostavljeni pravi podaci o vlasništvu nekretnina, odnosno da prilikom traženja mišljenja iz gradske uprave nisu naveli da je kao suvlasnik kuće u Petrčanima upisan Šeksov posinak Karlo Ressler, koji je također javna osoba.

- Smatram da je itekako od javnog interesa informacija podmiruje li izabrani zastupnik u Europskom parlamentu svoje obveze prema Gradu Zadru. Očito je da vi u HDZ-u i mlade generacije odgajate u duhu da obveze prema državi i gradu ne ispunjavaju, već da proračunski novac smatraju privatnim, istaknuo je Zubčić na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća.