Zbog sumnje u pronevjeru policija je kazneno prijavila donedavnog zamjenika ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije i bivšeg HDZ-ovog gradonačelnika Benkovca, Mirka Erstića.

Prema informacijama iz Policijske uprave zadarske, 51-godišnjak je osumnjičen da je kao tadašnji zaposlenik javne ustanove tijekom prošle godine novčana sredstva u iznosu od 37 tisuća kuna, koja su mu bila povjerena, nije položio na račun, niti predao u blagajnu. Rezultati su to kriminalističke istrage koja je uslijedila nakon što je bivša voditeljica Saniteta Lucija Rožić dobila otkaz zbog nestanka novca, za što je u tijeku radni spor. Ona je isticala da je novac predala Erstiću i kao dokaz prilagala zapisnike s njegovim potpisom, no je tvrdio kako potpis nije njegov te uzvratio prijavom Rožić. Grafološkim vještačenjem, kojeg je proveo Odjel gospodarskog kriminaliteta i korupcije, ipak je utvrđeno da je potpis njegov.

Erstić se tijekom trajanja istrage prijavio i za novi mandat zamjenika ravnatelja, no šef Hitne dr. Predrag Orlović mu nije ukazao povjerenje. Kaznena prijava zbog sumnje u pronevjeru državnom je odvjetništvu podnesena redovnim putem, što znači da Erstić nije uhićen, već je nakon razgovora u postaji pušten na slobodu.