U Zadru su još uvijek vidljivi tragovi oluje koja je 7. srpnja poharala zadarsko područje. Tada je ponajviše stradalo urbano zelenilo koje je inače na meti gotovo svih građeviskih projekata u Zadru. Svjestan toga, pročelnik za komunalne poslove Robertino Dujela dao je posaditi nova stabla koja, međutim, zalijava samo kiša. Prema ocjeni pročelnika Dujela, ta ljetna oluja počinila je štetu koju je teže sanirati nego što je to bilo u slučaju zadarske poplave 11. rujna.

Nakon informacije Stožera civilne zaštite Grada Zadar kako je tog dana stradalo 156 stabal u 10 minuta, u gradskoj upravi smo doznali kako je u kampu Borik srpanjska pijavica slomila 350 stabala. Nakon olujne sječe zelenila i dalje ima vidljivih tragova po gradu jer komunalne službe nisu sve stigle pokupiti. To je upravo posao za Civilnu zaštitu koja ima svoje Stožer ali ne znamo je li postoje članovi na terenu.

Prema ovotjednim podacima iz Čistoće oni su do sada pokupili 98 tona a Nasadi 92 tone zelenog otpada. On je deponiran u Diklu gdje su Nasadi u posljednje tri godine naslagale 10 tona zelenjave. Za zbrinjavanje te vrste otpada Čistoća je dobila dvije ponude koje se još provjeravaju.
Tko će od komunalaca provjeriti  još vidljive  posljedice primjerice na Relji, gdje će se na jesen otvoriti gradilište Centra za kretivne industrije. Tamo će se tada ranjena stabla srušiti a do tada će valjda netko pokupiti već slomljena.