Zadarska županija uputila je javni poziv zainteresiranim kandidatima za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi ili stručnog komunikacijskog posrednika za učenike s poteškoćama u osnovnim i srednjim školama, partnerima u projektu „Inkluzija korak bliže društvu bez prepreka".

Pozivom je predviđen odabir i zapošljavanje zainteresiranih osoba s ciljem povećanja socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u osnovnim i srednjim školama Zadarske županije. Uvjeti su najmanje četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje, potvrda da nije pokrenut kazneni postupak te da kandidat nije roditelj/skrbnik niti drugi član uže obitelji učenika.

Prednost u pravilu ostvaruju kandidati koji imaju iskustvo u radu s djecom s teškoćama, s iskustvom u volontiranju te imaju završenu najmanje 20-satnu edukaciju. Odabrani kandidati, prije zapošljavanja, moraju imati potvrdu iz koje je vidljivo da su prošli program edukacije odnosno osposobljavanja za pomoćnike u nastavi u trajanju od minimalno 20 sati. Zapošljavanje je u planu za početak sljedeće školske godine i prijave su stoga poželjne što ranije. No natječaj je otvoren sve do 17. lipnja 2020. godine, s obzirom na to da su se do sada u praksi često događala odustajanja primljenih kandidata tijekom godine, pa se ovim načinom neće gubiti vrijeme na raspisivanje novih natječaja i mjesta će se popuniti što prije, objasnio nam je resorni pročelnik Ivan Šimunić.