Natjecanjem u kuhanju brudeta sutra navečer počinje 18. izdanje tradicionalne Kualjske ribarske noći - Tunuare. Kualjske ribarske noći su najstarija fešta koja se održava na otvorenom. Kali i njegovi ljudi od davnina duboko su vezani za ribe i ribanje, a slijedom razvoja turizma i turističke ponude oni su spojili i jedno i drugo što je kao splet novih okolnosti obogatilo cjelokupnu turističku ponudu mjesta. Svatko će naći jedan dio ribarskog ugođaja, mediteranskog podneblja koji će mu ostati u trajnom sjećanju.

Ove godine Kualjske ribarske noći proširile su program na čak tri dana. Sutra se od 19 sati održava tradicionalno natjecanje u kuhanju kaljskog brudeta, a da šug bude sočniji, pobrinut će se svojom klapskom pjesmom klapa Donat. Nakon večere posjetitelje očekuje neobičan koncert s otočkim jazz kvartetom „Čavot", koji svira obrade tradicijskih napjeva otoka Ugljana.

Petak je dan održavanja znanstvenog skupa u jutarnjim satima, dok će se navečer održati fešta u luci Mul s ponudom kaljskih ribljih specijaliteta "Jedi što vrijedi". U 18 sati počinju natjecanja u ribarskim vještinama i ribarskim igrama, u 21 lutkarsko-glazbena predstava o budućem moreplovcu Tonku, a u 22 h započinje tulum s koncertom Crvene jabuke.

U subotu u 13h započinje defile kaljskih ribarskih brodova Zadarskim kanalom, koji simbolizira snažnu prisutnost ribarstva kao gospodarske djelatnosti u selu, a čitavu godinu ga željno iščekuju djeca, mladi i stari kao događaj godine. Od 17 h nadalje nastavlja se s gastro ponudom "Jedi što vrijedi", uz nastup 70 mažoretkinja otoka Ugljana, Pašmana, Zadra i zadarske okolice. Tunuara završava koncertom legendarne splitske grupe TBF.

Četvrtak 18.07.2019.
19:00 Natjecanje u kuhanju brudeta
Nastup klapa Donat
21:00 Otočki jazz koncert ˝ČAVOT˝

Petak 19. 07. 2019.
10:30 17. znanstveno-stručni skup o ribarstvu
17:00 ˝Jedi što vrijedi˝: gastro ponuda ribljih specijaliteta
18:00 Natjecanje u ribarskim vještinama i ribarske igre
21:00 Tonko i muore, glazbeno lutkarska predstava
22:00 Koncert zabavne glazbe - Crvena jabuka

Subota 20.07.2019.
13:00 Defile ribarskih brodova Zadarskim kanalom
17:00 Jedi što vrijedi: gastro ponuda ribljih specijaliteta
20:00 Nastup mažoretkinja
22:00 Koncert zabavne glazbe - TBF