ZADAR- Nije samo uski i neprohodni nogostup razlog da su pješaci ugroženi pa čak i nepoželjni sudinici prometa nove Ulice Nikole Šubića Zrinskog, već su to i semaforizirani pješački prijelazi.

Najprometniji pješački prijelaz je onaj na skretanju za Polikliniku, jedina alternativa kada ne radi lift za most između Poliklinike i Bolnice što se često događa.
Pješaci, među kojima je jako puno pacijenata, strpljivo čekaju da im se upali zeleno svjetlo. Ako ne dočekaju, pretrčavaju proširenu cestu na osobni rizik. Naime, puno njih ne zna da treba upaliti prekidač za zeleno svjetlo na stupu semafora. Ne jedan put nego više puta dok se napokon ne uključi zeleno svjetlo. Nije lako to dočekati na vrućini nove asfaltirane površine.

Danas nas je jedan sugrađanin upozorio na još jedan veliki nedostatak tih pustih semafora "nasađenih" umjesto stabala na ulici uz bolnicu. Niti jedan od semafora nije zvučni. Nemaju ugrađenu signalizaciju koja pomaže slijepim i slabovidnim osobama pri  snalaženju u prostoru. - Mi u obitelji imamo slijepu osobu koja se sama kreće u prostoru ali tu ulicu nigdje ne može preći. Nije mi jasno da se nije vodilo računa o invalidima kojima je u civiliziranom svijetu sve podređeno. Kada bi ih htjeli tužiti Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu dobili bi milijunsku odštetu zbog tog nedostatka, kazao je naš Zadranin, ogorčen što se kod nas radi zbog posve drugih interesa, a građani su zanemareni.

Ulica Nikole Šubića Zrinskog nije projektirana za invalide, nije za pješake, na bicikliste se nije niti promislilo, a kamoli na slijepe. Zapravo, za koga je i čemu rađeno ovakvo prometno rješenje, sve je manje jasno.