Načelnik Općine Kolan, Marin Pernjak sa 38 godina postao načelnik te paške općine u  koja pripada Zadarskoj županiji danas je bio domaćin svečanom obilježavanju dana općine.
Pernjak  je napustio iz HSS-a koji je godinama imao vlast u Kolanu i prešao u HDZ. On je danas pokazao i umijeće sviranja na diplama, odnosno mišnicama na čuđenje brojnih uzvanika. Manje je  bilo čuđenje što je ta općina za svog počasnog mještanina danas proglasila Milana Bandića zagrebačkog gradonačelnika. A Bandić u društvu HDZ-ovaca kao da je bio sam nad sobom začuđen što i on ne drži ruku na srcu dok svira himna. Župan Božidar Longin i zastupnica Grozdana Perić bili su začuđeni što se nisu vidjeli od prošle srijede na otvaranju Glazbenih večeri u sv Donatu pa su se srdačno pozdravili. Grozdana Perić je i tada kao danas bila izaslanica predsjednika Sabora. No, danas je bila u središtu pažnje na fešti u Kolanu. Među uzvanicima je i zapovjednik JVP Željko Šoša, očito na godišnjem odmoru jer njegov zamjenik Boris Jović je došao u svečanoj uniformi. A što je na proslavi Dana općine koja uglavnom okuplja lokalne političare, radio županijski sudac Marjan Bitanga?

Nismo niti danas došli praznih ruku - pa smo vam donijeli odluku kojom ćemo pomoći radove na zgradi turističke ambulante iznosom od 50 tisuća kuna, istaknuo je   župan Longin i dodao je kako odaje priznanje ovdašnjem vodstvu jer su ovdje u Kolanu od sira napravili brand. Održavanjem Festivala od sira i Skuta festa, koje Županija također pomaže.

U duhu malog mista kojeg vodi dobra i aktivna ekipa bila je i fešta povodom dana općine Kolan