Grad Zadar raspisao je javni poziv za prijavu kandidata u svrhu zapošljavanja pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u osnovnim školama Grada Zadra. U okviru programa "Pomoćnici u nastavi u osnovnim školama Grada Zadra" raspisuje se postupak za izbor 84 pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama koji su na temelju Rješenja o primjerenom obliku školovanja integrirani u redovni sustav osnovnoškolskog odgoja i obrazovanja u osnovnim školama Grada Zadra.

Ciljevi angažmana su pružiti potporu uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolske odgojno-obrazovne ustanove kako bi se osigurali uvijeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje.

Kandidat za pomoćnika u nastavi učenika s teškoćama mora imati najmanje četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje a prednost imaju kandidati s područja Grada Zadra koji imaju iskustva u radu s djecom s teškoćama, imaju završenu najmanje 20-satnu edukaciju te kandidati koji su završili studije na edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetima, odnosno studije koji im omogućuju rad u osnovnim školama.

Prijave se dostavljaju od 10. srpnja do 19. srpnja 2019. na adresu: Grad Zadar, Upravni odjel za odgoj i školstvo, Narodni trg 1, s naznakom "za pomoćnika u nastavi".