NOVO Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, Policijska uprava zadarska podnijela je nadležnom državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv 20-godišnjaka i 27-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nasilničko ponašanje. 

Za ovo je kazneno djelo predviđena kazna zatvora do tri godine. Dvojac je pušten iz postaje, a odvjetništvo i dalje utvrđuje uzrok i ostale okolnosti napada na 31-godišnjaka koji je zadobio lakše tjelesne ozljede.

RANIJE Policija je oko 6:30 sati dobila dojavu iz Opće bolnice Zadar kako je jutros oko 5 sati u blizini Narodnog trga napadnut 31-godišnji Zadranin. 

Prema službenim informacijama iz PU zadarske, u postaju su privedena dvojica muškaraca, 20-godišnjak i 27-godišnjak koji se dovede u vezu s ovim događajem. Napadnuti 31-godišnjak završio je u bolnici gdje su mu utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o bratu blizancu organizatora prosvjeda protiv Darka Kovačevića Daruvarca, osuđenog za napad na 18-godišnju Zadranku, a privedeni muškarci Daruvarčevi su prijatelji. Policija još utvrđuje povezanost ovih okolnosti sa samim događajem na Narodnom trgu. Izvidi se vrše u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom.