Svaki komentar na učestale napise po medijima o cijenama taksi prijevoza sa Zračne luke Zadar je doista suvišan. Turizam od kojega i taksisti ljeti dobrim dijelom žive jest ništa drugo već prodaja doživljaja, osobnih dojmova i lijepih trenutaka. Kakav doživljaj i kakav dojam ostaje nakon ispostavljenog računa od 700 kn za 15 min vožnje svima je jasno, službeno je očitovanje iz Uprave zadarskog aerodroma koje smo zatražili povodom sve brojnijih pritužbi i negativnih slika u javnosti iza kojih stoje pojedini taksisti.

Tek je početak turističke sezone, a već je zabilježeno nekoliko slučajeva naplate astronomskih cijena. U javnosti je najviše odzvonio slučaj britanskih turista koji su se osjećali prevarenima kada im je putem paragon bloka naplaćen iznos od nevjerojatnih 793,50 kuna za 13 kilometara vožnje. Visoke cijene svojih usluga taksisti znaju pravdati cijenama parkirališne pretplate na aerodromu, no ona, kako doznajemo, iznosi 6.000 kuna godišnje, ali ne daje garanciju na slobodno mjesto. Kad taj iznos podijelimo na 12 mjeseci, dolazimo do cifre od 500 kuna koju taksisti podmire kroz jedno sezonsko "deranje" gostiju.

Iz Zračne luke Zadar ističu kako na cijene taksi usluga ne mogu utjecati ni na koji način s obzirom da su one u potpunosti deregulirane od strane nadležnog ministarstva i svi taksisti imaju pravo sami određivati cijene svojih usluga.

- No u svrhu informiranja naših putnika, u prostoru dolazaka postavili smo obavijest o okvirnim cijenama taksi prijevoza do grada putem aplikacija Uber i Bolt (150 kn ) i cijenu autobusne karte Liburnije (25 kn), poručuju iz Uprave aerodroma promovirajući na ovaj taksiste koji naplaćuju korektne cijene.