Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad tri osobe u dobi od 68, 65 i 48 godina, koje se sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti. 

Naime, 68-godišnjaka se sumnjiči da je kao odgovorna osoba, direktor dioničkog hotelskog društva sa sjedištem u Zadru, u međusobnom dogovoru s 65-godišnjim većinskim vlasnikom društva te 48-godišnjim članom uprave društva - savjetnikom direktora, tijekom studenog 2010. godine, s ciljem pribavljanja znatne nepripadne materijalne koristi 65-godišnjem većinskom vlasniku, predložili donošenje odluke o dokapitalizaciji dioničkog društva emitiranjem 80 tisuća novih dionica po cijeni od 10 kuna po dionici, iako se u tom vremenu navedenim dionicama trgovalo po cijeni od oko 200 kuna, a istodobno predlažući da se upis novoemitiranih dionica omogući isključivo 48-godišnjem savjetniku - članu uprave, dok su onemogućili upis dionica ostalim dioničarima. 

Nakon togu su 68-godišnjak i 65-godišnjak kao većinski dioničari na glavnoj skupštini dioničara tako predloženu odluku o povećanju temeljnog kapitala i izglasali. Shodno donesenoj odluci, 48-godišnji savjetnik je uplatio 800 tisuća kuna za kupnju svih 80 tisuća novoemitiranih dionica dioničkog društva, čime je stekao 34% vlasništva nad društvom, čija je procijenjena vrijednost imovine u tom trenutku iznosila preko 121 milijun i 500 tisuća kuna, a koji novčani iznosi je osumnjičeni tada posudio od 65-godišnjeg većinskog vlasnika.

Također, temeljem međusobnog dogovora, 48-godišnji savjetnik je u travnju 2011. godine vlasništvo nad navedenih 80 tisuća dionica prenio na većinskog vlasnika u dobi 65 godina, da bi na taj način zatvorio prethodno spomenutu pozajmicu. Na ovaj način je 65-godišnjak za neprimjereno nizak iznos od 800 tisuća kuna stekao dodatno vlasništvo na društvom, da bi u tom trenutku držao 76% dionica dioničkog društva, čime je stekao apsolutnu mogućnost donošenja svih kapitalnih odluka za društvo (promjena statuta društva, prodaja nekretnina, imenovanje nadzornog odbora i dr.).

Međutim nakon žalbe malih dioničara, nadležni trgovački sud kao i Visoki trgovački sud tijekom 2016. godine su pravomoćnom presudom poništili odluku o dokapitalizaciji te je vlasništvo nad dioničkim društvom vraćeno u prvotno stanje.

Dakle, 68-godišnjaka se sumnjiči da je na poticaj 65-godišnjeg vlasnika, a uz pomoć 48-godišnjeg savjetnika društva, svjesno i namjerno iskoristio svoj položaj direktora dioničkog društva, a s ciljem pribavljanja značajne nepripadajuće imovinske koristi 65-godišnjaku u iznosu većem od 14.672.000 kuna, a za koji iznos je oštetio dioničko društvo.

Protiv sve trojice je Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena kaznena prijava zbog zlouporabe položaja i ovlasti.