ZADAR- Zadarska Elektra iskoristila je priliku da izmijeni visokonaponske kablove koji su trebali za semaforizaciju Ulice Nikole Šubića Zrinskog. Iz Hrvatskih cesta su baš u tim kablovima našli opravdanje za kašnjenje završetka radova na rekonstrukciji i opremanju te ceste koje i dalje nije završeno.

I HEP kao investitor zamjene kablova ima opravdanje za kašnjenje radova koji su, prema informaciji iz Odjela za komunalne poslove, trebali završiti 15. lipnja. Iz istog Odjela tražili su od investitora i izvođača da utišaju, odnosno prekinu radove dok se pisala državna matura u zgradi gimnazije koja se nalazi iznad bedemu uz Ulicu Dmitra Zvonimira. Primjetili su i stanari Žute kuće da se danima ništa ne radi. A onda su na teren stigli zaštitari pa je Konzervatorski odjel dao posebne uvjete za završnu obradu. Radi se o zoni zaštite.

- Naši uvjeti nikada ne utječaju na dinamiku završetka radova jer su to dokumenti koji se daju na vrijeme, tvrdi pročelnik Igor Miletić.

Jučer smo snimili stanje na terenu - odnosno širokom nogostupu sa zelenom površinom - jedinstvenom u Gradu. Na žalost suprotni nogostup te "zaštićene" ulice odavno je pretvoren u parkiralište uz dio bedema koji su prije dvije godine uvršteni na listu UNESCO-a. Ulicom od Kolovara do Foše hodočaste turisti, a to što se i dalje radi smeta daleko više domaćima.

- Neka se strpe još par dana. Radovi će se završiti do kraja tjedna, a dobili smo sigurnu elektro vezu, poručili su iz Elektre koja ima svoje upravno sjedište u toj ulici. Radove izvodi tvrtka Konektor iz Sukošana.

Nakon građevinskih radova, Nasadi bi trebali obnoviti zelenu površinu koja je proteklih mjesec dana pretvorena u ledinu. Naravno o trošku investitora.