NOVO Zadarski iznajmljivač pokrenuo je val dobrote. Ubrzo nakon objave, javili su nam se iz poznate zadarske tvrtke za taksi prijevoz kako bi stupili u kontakt s britanskim turistima te im osigurali besplatan prijevoz do Zračne luke Zadar odakle polijeću natrag za Veliku Britaniju. I oni žele ostati anonimni jer im nije cilj iskorištavanje situacije za vlastitu promociju, već samo žele učiniti dobro djelo i popraviti loš imidž kojeg je stvorio jedan njihov, još uvijek nepoznati, kolega.

RANIJE Kako im ljetovanje u Zadru ne bi ostalo u lošem sjećanju, privatni zadarski iznajmljivač (podaci poznati redakciji) odlučio je pokloniti besplatno noćenje britanskim turistima koji su vožnju od Zračne luke Zadar do apartmana u Ulici Ivana Gundulića platili gotovo 800 kuna.

- Odlučio sam se na ovaj potez jer ne želim da im ostane samo taj prvi, negativan utisak o Zadru kao gradu u kojem su doživjeli prijevaru i pljačku. Htio sam da od ovog grada dobiju nešto pozitivno. To je najmanje što mogu napraviti, ističe Zadranin koji se na taj način odrekao zarade u iznosu od 350 kuna.

Nakon negativnog šoka, britanski turisti sada su doživjeli pozitivan šok.

- "Wow", ne znamo kako da ti se zahvalimo. Iznimno smo ti zahvalni što si uložio toliki trud u pronalazak osobe koja je to napravila i javio sve lokalnim medijima. Možemo se samo nadati da će se ovo ubrzo prestati događati turistima, odgovorili su mu Britanci koji su u Zadar stigli na četverodnevni odmor.

Podsjetimo, oni su u utorak u popodnevnim satima na parkiralištu zadarskog aerodroma u Zemuniku uletili u srebrni mini kombi. Nakon 13 kilometara vožnje iz njega su izašli s budžetom tanjim za nevjerojatnih 793,50 kuna koliko je iznosio račun ispisan na paragon bloku. No zahvaljujući hvalevrijednom djelu zadarskog iznajmljivača, koji želi ostati anoniman, ovaj će događaj ipak završiti u sjeni jedne lijepe uspomene iz Zadra. On će se pobrinuti i da im povratak do aerodroma bude naplaćen po realnim taksi cijenama.