Nigdjezemska i Menza ostaju! Obećao je to gradonačelnik Branko Dukić prilikom večerašnjeg posjeta festivalu KvART koji se održava upravo u prostorima bivše vojarne Stjepana Radića. 

- Već treću godinu kroz festival KvART ovaj je prostor zaživio. Ovdje je Gradska knjižnica, a tu će biti i Centar za mlade koji će se uskoro početi uređivati. Smatram da cijeli ovaj prostor, koji se već koristi, treba dati mladima da žive svoj dio kulture onako kako oni to žele. Upoznati smo i s problemima Županije te da i oni traže svoje prostore. No mišljenja sam da neće biti problema, mi ćemo se lako dogovoriti i oni će svoje potrebe naći na ovom prostoru vojarne koja ima dosta mjesta na kojem se sve može lako organizirati, istaknuo je gradonačelnik smirujući reakcije koje su stigle iz nezavisne kulturne scene. 

Dukić je dodao kako će do kraja ove godine biti gotova i Strategija razvoja kulture za razdoblje do 2026. godine te da kroz Upravni odjel za EU fondove imaju sredstava za ostvarivanje kulturnih ciljeva. 

- Želja je Grada Zadra da u vojarnu uđe aktivno i da svi javni prostori, mimo zgrada, pripadnu Gradu te da on upravlja i raspolaže njima onako kako najbolje zna. Samo Grad to može urediti na pristojan način kako bi ovaj prostor postao sastavni dio, odnosno centar grada. Summa summarum, Menza i cijeli ovaj dio ostaje ovakav kakav je, kakvim ga mladi vide i planiraju te zadovoljavaju potrebe ovog dijela kulture, poručio je zadarski gradonačelnik.