Danas se u TIC-u održalo predstavljanje trofeja Davis Cup-a kojeg je naša reprezentacija osvojila prošle sezone nakon polufinalnog ogleda sa SAD-om na Višnjiku te potom pobjedom nad domaćinima u finalu u Francuskoj.

- Ovo je jedinstvena prilika da ovaj vrijedan trofej vide svi građani Zadra i njihovi gosti, rekao je direktor Turističke zajednice Grada Zadra Mario Paleka.

- Drago mi je što smo se vratili u Zadar s osvojenim trofejom. Biti svjetski prvaci, to je stvarno velik uspjeh i za hrvatski sport i za Hrvatsku kao turističku zemlju, a ponajviše za naše mlade sportaše i djecu. Polufinalnom utakmicom na Višnjiku napravili smo velik iskorak i za Hrvatski teniski savez, ali i za Zadar u kojem se planira regionalni centar. Uvjeti na Višnjiku u narednih godinu dana biti će dostojni reprezentativaca i svih naših vrhunskih sportaša. Bit će to teniski centar kakvih ima malo u Europi, ističe predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić.

Trofej će se moći vidjeti svakim danom od 8 do 22 sata sve do 8. srpnja ove godine u prostorima Turističkog informativnog centra u Zadru, na adresi Jurja Barakovića 5.