U petak, 14. lipnja, s početkom u 19.30 sati i službeno započinje - KvART `19!

Festival otvara izložba Marina Franića, umjetnika čije se ime krije iza Tvornice mašte, pod nazivom „Nema odrastanja! Nikad više!" od 19.30 sati koja će krasiti Kvart i u subotu, 15. lipnja!

U 20.00 sati u tzv. skateparku, odnosno bivšoj menzi vojarne u ulici Stjepana Radića, vrhunski glumci udruge Drama Plus, predvođeni izvrsnim redateljem Vinkom Radovčićem, održat će predstavu „Životinjska farma" prema svjetski poznatom književnom uratku George Orwella.

Nakon predstave, u 22.00 sata na tzv. dnevnom boravku, očekuje nas koncert sve poznatijeg hrvatskog benda - Svemirko! Oni su sve što ste od jednog pop benda tražili i dobili - savršeno uravnotežen spoj osjećaja, vještine i kvaliteta. U jednom trenutku emo-macho, u drugom avangardan, a u trećem sasvim normalan, recept je koji njegove nastupe uživo čini nezaboravnima.

Podsjećamo, ovogodišnje izdanje festivala u centar zbivanja stavlja stvaranje kao pokretačku snagu razvoja svakog pojedinca i društva. Moć kreiranja, stvaralački zanos i energija koja se pri tome oslobađa pokretač su pozitivnih društvenih promjena i izgradnje proaktivne zajednice. Zato KvART `19 u centar stavlja zonu za kreiranje, takozvani makerspace, u kojemu će svi koji navrate do Kvarta imati prilike uključiti se, naučiti kako stvoriti nešto novo te iskoristiti vlastiti stvaralački potencijal.

Isto tako, posebnost KvART-a ove godine ujedno je i gostovanje projekta „ZadrugArt - platforma za suradnju i razvoj nezavisne kulture grada Zadra" s ciljem još jačeg povezivanja i stvaranja platforme suradnje između javnog i civilnog sektora te donošenja politika bitnih za razvoj nezavisne kulture grada utemeljenih na sudioničkom upravljanju, kao i proširenje lokacije održavanja festivala na zadarski gradski kvart Bili brig na dane 21. i 22. lipnja! Rezultat je to uspješne suradnje organizatora festivala i Društva arhitekata Zadra kroz projekt Gradionica koji se također bavi temama oživljavanja zapuštenih gradskih prostora, kao i suradnje organizatora s predstavnicima lokalne zajednice.

KvART `19 pratite na službenim stranicama i društvenim mrežama: Službena web stranica, Facebook, Instagram i Youtube!