Projekt "Igramo šah i putujemo" Maškovića han 2019. održan je 4. lipnja u razdoblju od 9 do 16 sati.

Natjecalo se 40-ak djece iz 8 škola zadarske županije: OŠ Stjepan Radić Bibinje, OŠ Zadarski otoci, Katolička škola Zadar, OŠ Sv. Filip i Jakov, OŠ Privlaka, OŠ Smiljevac, OŠ Stanovi i POŠ Nova Djeca su igrala šah, učila o Hanu, a u pauzi igrala nogomet i badminton.

Ovaj projekt ima za cilj učenje i igranje šaha, povezivanje školske djece iz različitih gradova, učenje o raznim prirodnim i povijesnim lokalitetima, te konačni cilj promoviranje šaha u školama kao predmeta koji bi bio dostupan svoj djeci. Školski šah daje mogućnost djeci da uče o šahu, što nerijetko dovodi do izvrsnih rezultata u obrazovanju općenito.

Turnir je bio podijeljen u tri kategorije: dječaci 1-3 razred, dječaci i djevojčice 4-5 razred i dječaci 6-8 razred.

Pobjednici su Jure Tadić, OŠ Smiljevac, Boris Krnčević, OŠ Privlaka i Ante Polić, OŠ Privlaka (kategorija dječaka 1-3 razred), Marcel Modos, POŠ Nova, Neven Grbić, OŠ Privlaka, Ive Mustać, POŠ Nova (kategorija djevojčica i dječaka 4-5 razred) i Ivan Zelić, OŠ Smiljevac, Angelo Batur, OŠ Stanovi i Luka Tadić, POŠ Nova (kategorija dječaka 6-8 razred).

Profesorica Sanda Žuvela Nekić je iznimno zadovoljna što je turnir bio uspješan na svim razinama. Organizacija i turniri mogu biti raznovrsni, sa brojnim sadržajima čime predmet šaha postaje interdisciplinarno područje koje nudi djeci bezbrojne mogućnosti.
Projekt "Igramo šah i putujemo" nastavlja putovati i igrati šah.